11.5.2018 Piirrä ne paperille

Talon pitää säväyttää joka kerta, kun astut sisälle. Siitä ei tingitä. Piirsimme yhteistuumin paperille talon, jonne molemmat haluaisimme muuttaa. Talon, jonka neliöillä tai toteutuksella ei olisi rajoituksia. Tässä vaiheessa unelmamme olivat kuitenkin pilvissä, todellisuuden ja haaveiden raja häilyväinen. Todellisuus kuitenkin tuntui paperilla liian kovalta, kun katsoimme numeroita tarjouksessa. Ei tästä tule mitään. Unohdetaan koko juttu.

Tilasimme talokirjoja kaikilta mielenkiintoisilta talotoimittajilta ja selasimme ne kannesta kanteen. Mikään valmis ratkaisu ei miellyttänyt meitä molempia. Toinen halusi korkean tilan, toinen taas keittiön ja olohuoneen yhteen tilaan. Piti olla avara sauna ja kylpyhuone, mutta tehokkaat neliöt. Voisiko kaksi näin vaativaa tyyppiä löytää yhteisen, mieleisen mallin?

IMG_20180510_230345_374

Talokirjan tilattuamme Dekotalon edustaja soitti syksyllä 2017 ja kyseli, olisiko meillä kiinnostusta talon rakentamiseen. Oli, ja vieläpä asuntomessuille. Selitimme unelmat ja toiveemme edustajalle, joka halusi tavata. Suunnittelun pohjana käytettiin Deko166 -pohjaa, josta muokattiin toiveitamme vastaava. Kaiken lähtökohtana pidettiin kuitenkin projektimme kokonaiskustannuksia, jotta haaveet voisivat toteutua muutenkin, kuin vain paperille piirrettynä. Parasta oli kuitenkin se, että Dekotalon PreCut -menetelmällä kaikki erikoisemmatkin toiveemme olisi mahdollista toteuttaa. Tämä voisi kuitenkin onnistua.

IMG_20180510_230023_799

Minkä värinen Laku on?

Viime syksyn aikana pääsimme suunnittelemaan taloa yhdessä Dekotalon kanssa ja joulun tienoilla löimme kaupat lukkoon. Kevään mittaan suunnittelu on edennyt loppusuoralle kymmenien eri vedosten jälkeen ja rakennuslupakuvat pitää jättää pian.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s